Tekstsucces

Creatieve tekstschrijver voor websites, brochures, blogs, persberichten, uitnodigingen, beschrijvingen enz.

Website teksten laten schrijven (SEO) en vele andere soorten tekst:
Voor wie en hoe?

Iedereen heeft wel een reden om een freelance tekstschrijver in te schakelen die ook nog eens een zeer brede marketing ervaring heeft. De reden kan tijdgebrek zijn maar ook omdat je juist andere kwaliteiten hebt dan het schrijven van een passende tekst. Het schrijven van een brief kan dagelijks werk zijn. Het schrijven van website teksten, een blog, een nieuwsbrief of een persbericht vraagt om specifieke kennis. Doordat je met dergelijke teksten niet dagelijks te maken hebt ontbreekt al snel de kennis en ervaring. Op zo'n moment kom ik in beeld om dat gemis aan kennis aan te vullen zodat we samen tot een scorende tekst komen. Jij door de briefing en ik door het schrijven. Het onderwerp of het doel maakt niets uit. Als tekstschrijver ben ik nog geen onderwerpen tegengekomen waar ik geen antwoord op had. Het maakt niet uit of het nu technische onderwerpen zijn, dienstverlenend, vrije tijd, intermediair, commercieel  of maatschappelijke. Wil je het onderwerp van je tekst eerst even aan mij voorleggen?
Bel me dan gerust eerst even op voor vrijblijvende maar wel nuttige informatie. 0182521141

Bij website teksten komen extra aandachtspunten aan de orde, zoals SEO optimalisatie en doelgroep selectie


Het eerste dat bij een website aan de orde lijkt te komen is het creëren van bezoek. Toch gaan daar twee belangrijke factoren aan vooraf: Het wekken van de belangstelling en het kweken van vertrouwen. Als de bezoeker daar een goed gevoel over krijgt kan er gewerkt worden om een reactie te ontlokken. Natuurlijk wil iedereen wil dat zijn website veel bezocht wordt en daarbij vervullen twee spelers de hoofdrol. Op de eerste plaats de website zelf. Wat betreft de opbouw en de tekst moet deze aan bepaalde eisen voldoen, anders zal de tweede speler, te weten Google, het af laten weten. Google heeft een belangrijk doel: De internetter die naar een bepaald onderwerp op zoek is zo snel mogelijk naar de juiste websites sluizen. Hoe sneller en hoe gerichter des temeer zal Google gewaardeerd worden.

SEO teksten schrijven
Als tekstschrijver kan ik je precies aangeven waar een opbouw en de content aan moet voldoen om ook jouw website snel te laten vinden. SEO is inmiddels een gevleugelde afkorting en betekent zoveel als "Search Engine Optimization" (Zoekmachine vriendelijke tekst) Daarbij spelen zaken als de juiste zoekwoorden, de Meta title, de Meta description en de content een zeer belangrijke rol. Bij het schrijven van website teksten krijgt SEO bij mij alle aandacht maar ik waak er tevens voor dat de tekst zo volgestopt wordt met zoekwoorden dat de bezoekers al snel afhaakt. Bovendien wordt de ranking bij Google in dergelijke gevallen ook negatief beïnvloed.

Elk medium vraagt om een originele en creatieve content.

Dat internet zo'n belangrijke plaats in de communicatie heeft ingenomen, wil nog niet zeggen dat de aandacht voor andere media mag verslappen. Elke vorm van schriftelijke communicatie kent zijn eigen mores. Een reorganisatie mededeling vraagt om een andere stijl dan een nieuwsbrief met een feestelijke introductie van een nieuw product. Bij alle vormen van communicatie moet bezien worden of deze in de u-vorm of je-vorm geschreven gaat worden. Moet de tekst formeel of juist informeel zijn? Kortom, bij een tekstopdracht zal ik hier graag met je overleggen wat de beste aanpak is.


Vrijblijvend offerte aanvragen?

Heel eenvoudig; alleen nevenstaande formulier invullen en verzenden.      
Maar het kan nog sneller door direct te bellen: 0182521141. Dan ben je snel zeker van objectieve informatie en een duidelijke beantwoording van je vragen.