Tekstsucces

Creatieve tekstschrijver voor websites, brochures, blogs, persberichten, uitnodigingen, beschrijvingen enz.

 

 BLOG

1. Wat vinden bezoekers van je website?

Met regelmaat komt het voor dat een website volledig voldoet aan de smaak en de wens van de opdrachtgever. Daar is ook niets mis mee, mits hij/zij zich bij de bouw van de website maar in het profiel van de doelgroep heeft verplaatst. In veel gevallen is het wel de doelstelling om zo te denken en te handelen maar bij het lezen van de eerste concepten is het heel menselijk dat je toch je eigen prioriteiten voor laat gaan. Dat is jammer, want de potentiële bezoeker van je website is alleen maar geïnteresseerd in wat gepresenteerd wordt en of dat aansluit bij wat er gezocht wordt, zowel qua opmaak als tekst.

De eerste secondes zijn bepalend voor het op de website blijven of verder zoeken

Daarom is het zo belangrijk te weten of je website aan de belangrijkste voorwaarden van de verkoopcyclus voldoet: het wekken van belangstelling, het winnen van vertrouwen en het leiden tot actie.
Er is maar een manier om dat te checken: Je verplaatsen in de doelgroep die je wilt interesseren. Dat is niet altijd even eenvoudig maar er is een praktisch hulpmiddel. Je kunt hier gratis het e-book downloaden dat een prima hulp biedt om je eigen website door de ogen van je doelgroep te beoordelen: Hoe effectief is mijn website. Hieronder kun je dit gratis e-book als PDF downloaden om met behulp daarvan eens met een frisse blik en dus die van je doelgroep naar je eigen website te kijken. Mocht je daarna tot de conclusie komen dat er aan de tekst het een en ander te verbeteren valt, neem dan zonder verplichting contact met mij op om je vragen, wensen of tekstproblemen voor te leggen.